Više od 5500 proizvoda
Besplatna dostava za kupovinu iznad 7 000 dinara

UV vs. LED lámpa

Új lámpa vásárlásakor sokakban felmerül a nagy kérdés, hogy akkor most UV vagy LED csöves lámpát válasszon. Esetleg a legkorszerűbb UVLED technológiásat? De melyik a jobb? Kérdések tömkelege és jön is a dilemma. Ugye ismerős?

Új lámpa vásárlásakor sokakban felmerül a nagy kérdés, hogy akkor most UV vagy LED csöves lámpát válasszon. Esetleg a legkorszerűbb UVLED technológiásat? De melyik a jobb? Kérdések tömkelege és jön is a dilemma. Ugye ismerős?

 

Most összeszedtük a leghasznosabb információkat, hogy segítünk a választásban!

 

Ahhoz, hogy megértsük az alapvető különbségeket az UV és a LED fény között, nem árt tudni az működési elvüket. Az UV és LED lámpák között csupán technológiai különbség van, hisz mindkettő egy adott UV fény tartományban sugározza a fényt. Ennek az eltérésnek köszönhető, hogy különböző hullámhosszú (frekvenciájú) fényt bocsájtanak ki és a LED lámpa jóval gyorsabban eredményezi ugyanazt a hatást, mint a hagyományos UV csöves lámpa.

 

Sokáig csak az UV volt az egyeduralkodó a piacon, amely UV-A ultraviola sugarakat és szórt fényt bocsájt ki. Az UV lámpa biztosan használható minden UV fény hatására kötő alapanyaghoz, míg nem biztos, hogy LED lámpában minden alapanyag ugyanolyan hatékonysággal megköt, de az is igaz, hogy az alapanyagok legalább 80%-ánál eredményes. Ezt a problémát segít kiküszöbölni az UVLED combo lámpa, hiszen ebben minden zselé és gellack megköt. De erre a típusra később visszatérünk.

 

TIPP! Az UV lámpákban fényvisszaverő tükrök vagy tükör hatású fóliákkal segítik a fény hatását, ám ezek hatékonysága is igen eltérő lehet. Rendkívül fontos, hogy a lámpák belsejét folyamatosan tartsuk tisztán, hiszen a piszkos lámpa kevesebb és egyenetlenebb fényt ad, a tükrök pedig nem tudják betölteni az alapvető funkciójukat. 

 

TUDTAD? Sokan még mindig aggódnak az UV lámpa káros hatásai miatt, viszont több kutatás is készült, ami ezt az állítást cáfolta. Dr. Robert M. Sayre, Ph.D., (a fényvédőkrémek SPF rendszerének egyik megalkotója) is azt állítja, hogy az UV lámpa biztonságosabb, mint a természetes napfény. Az UV lámpa csövei rendszerint a legbiztonságosabb tartományát bocsájtsák ki az ultraibolya sugárzásnak. A napozás vagy a szabadban végzett munka sokkal károsabb hatással bír a bőrre. Arról nem is beszélve, hogy csak a kézfejet érinti néhány percre az UV fény, és nem árt azt a tényt ismernünk, hogy a kézfejünk az egyik legkevésbé érzékeny terület az emberi testen, például az arcunk tízszer érzékeny területnek számít. Ebből kifolyólag elmondhatjuk, hogy a műkörmös lámpák is ártalmatlanok.

 

Az UV lámpák élettartalmuk közel 400-500 üzemóra, a csöveket átlagosan fél évente cserélni kellett. A csövek számától függött a watt erőssége, egészen 9-54 Watt-os változatok vannak a piacon. Azonban jóval több energiát használnak fel, mint az újabb fejlesztésű UVLED lámpa változat.  A régebbi, nagyobb teljesítményű lámpákra még jellemző volt a túlmelegedés, amikbe ezért már ventilátort is szereltek.

 

A LED lámpák és az UVLED lámpák ezzel szemben sokkal energiatakarékosabbak, és környezetkímélőbbek, mivel nem kell cserélgetni a csöveket és kevesebb energiát is használnak fel. Túlmelegedés nem fordulhat elő, hiszen nem is bocsájtanak ki hőt használatuk során. Bekapcsolásukkor azonnal teljes fényt és működést biztosítanak, ellenben az UV-lámpákkal. Ugyanis azoknál van egy kicsi bemelegedési idő is. 

 

ÚJDONSÁG! A sok gellack-ot használó műkörmösöknek a legjobb választás az új UVLED lámpa, mert maximum 30 másodpercet kell köttetni a gellack-ot. Így sokkal több időt lehet megtakarítani. Az esetleges ráncosodás is teljes mértékben kiküszöbölhető ezzel a lámpával.

 

A LED lámpák élettartalma is jóval hosszabb, mint az UV lámpánál. Az igaz, hogy ezek a típusú lámpák vételára valamivel drágább lehet, mint az UV lámpának. DE! Rövid időn belül megtérül, hisz plusz vendéget is lehet vállalni a megspórolt időben. Az új UVLED lámpák élettartama 50.000 óra, továbbá rendelkezik egy praktikus digitális kijelzővel, ami 99 másodpercet mér. Alkalmas a mindennapi szalonmunkára, de otthoni használatra és utazáshoz is tökéletes választás. A rendkívül erős UVLED fénynek köszönhetően minden alapanyagot nagyon gyorsan köt meg. A beépített érzékelőnek köszönhetően automatikusan bekapcsolja a lámpát a kéz közelségére, annak eltávolodására pedig kikapcsolja. Nagyon könnyen levehető talppal rendelkezik.

 

JÓ TUDNI! Az UVLED lámpák nem érzékenyek a rázkódásra, míg az UV lámpák sérülékenyebbek.

 

A közkedvelt formájú és vagány SOFT TOUCH borítású lámpáink már elérhetőek RedLight csővel is, amiről érdemes tudni, hogy szintén az UV és a LED technológia kombinálásából született szuper erős vörös UVLED fény. A nagyon gyors munka elengedhetetlen eszköze! A vörös fény pedig komoly fegyver a ráncok ellen. Öregedésgátló, sejtmegújító és pigmentfolt halványító hatása van. Rendkívül gyors kötési idővel rendelkeznek, bármely típusú zselé és gellack kötésére alkalmasak. 9 Watt-os a teljesítményük és 10.000 óra élettartammal bírnak.

 

Tehát összességébe elmondható az, hogy aki beruház az új UVLED technológiára az garantáltan nem fogja megbánni. Sőt a vendégeid is imádni fogják az elegáns megjelenése és az idősporolás végett!